zaterdag 19 juli 2008

Postume roman van Oriana Fallaci vrijgegeven

In Italië verschijnt woensdag een postume roman van de Italiaanse journaliste en schrijfster Oriana Fallaci, die in september 2006 overleed. Het boek zal verschijnen bij het prestigieuze uitgevershuis Rizzoli, zo meldt AFP/TV5.
De schrijfster zou tientallen jaren aan het boek hebben gewerkt. Ze omschreef het zelf als een "saga" die zich afspeelt tegen de achtergrond van een eeuw Italiaanse geschiedenis, met name de periode 1773-1889.
De felle Fallaci verwierf onder meer bekendheid met romans als Brief aan een nooit geboren kind (1975) en Een man (1979) en met haar geruchtmakende interviews met de groten der aarde.
Aan het eind van haar leven verwekte de ooit linkse feministe ophef met het rabiate essay tegen de islam, De woede en de trots (2002).
De nieuwe roman zal in het Nederlands ook uitkomen bij uitgeverij Prometheus. (DL)

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Misschien dat u mij helpen kan. De roman Jealous Guy van Vladimir Arn, is dat ook een postuum werk? Op lage beschimpingen en doorzichtige kidnappingen ter meerdere eer en glorie van de kidnapper op het internet wordt door noch de auteur, nog diens uitgever gereageerd. Op een kort daarna gewist blog las ik dat Arn wellicht een pseudoniem van Theo van Gogh zou zijn, maar dat diens nabestaanden niets met zijn literaire nalatenschap zouden hebben. Feit is dat de niet door mij met name genoemde kidnapper en mensen uit het gevolg van wijlen Theo zich op het internet hard tegenover elkaar opgesteld hebben.
Groet,
F. van Keulen.

zaterdag, juli 19, 2008 3:02:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Nee, volgens mij niet. Ik heb van de winter - dus ver ná de moord op TvG - een soort van interview met Arn zijn uitgeverij gelezen, waar duidelijk uit op te maken viel dat Arn gewoon leefde. Die uitgeverij zal toch niet vet zitten te liegen? Mischien kan je het vinden op het web, of contact interjesse@gmail.com
Bloggoeroe Jesse heeft het vast nog wel, die was toen helemaal lijp van dat boek.
Hopper

dinsdag, juli 29, 2008 5:11:00 p.m.  
Anonymous De papieren man said...

Heren,
deze discussie doet hier op deze pagina's niet terzake. Verdere anonieme reacties worden dan ook niet geplaatst.
En ikzelf kan jullie niet verder helpen.

DPM

zondag, augustus 03, 2008 6:48:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home