zaterdag 12 juli 2008

New Yorkse cottage van Edgar Allan Poe wordt gerenoveerd

De cottage in de New Yorkse Bronx, waar de Amerikaanse mysterieschrijver en dichter Edgar Allan Poe (1809-1849) zijn laatste jaren doorbracht en een paar van zijn klassiekers schreef, ondergaat binnenkort een grondige renovatie. Het pand met vijf smalle kamers is allang een toeristische attractie maar bezoekers krijgen er binnenkort nog een beter zicht op Poe's laatste jaren via een bezoekerscentrum. De renovatie, die 250.000 dollar zou kosten, zou volgend voorjaar beginnen en een jaar in beslag nemen, zo schrijft the Washington Post.
Poe betrok het huis in 1846, toen nog vrij ver van het stadscentrum verwijderd, in de hoop dat zijn vrouw er zou genezen van tuberculose. Maar kort nadien overleed ze er, wat Poe nog meer in depressies en drankzucht deed verzeilen. Poe schreef in de cottage onder meer Annabel Lee, It was many and many a year ago, in a kingdom by the sea...en The Bells. Hij overleed in duistere omstandigheden tijdens een trip naar Baltimore in 1849.
Het Poe Cottage, dat wordt beheerd door de Bronx Historical Society, werd in 1913 verplaatst, naar een plaats vlak bij de oorspronkelijke plek. Het huis lokt duizenden Poe-fans per jaar. (DL- foto WikiCommons)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home