woensdag 2 juli 2008

Duits weekblad 'Die Zeit' start nieuw literatuurmagazine op

Wie zei nu ook weer dat papieren boekenbijlages en aanverwante stilaan een bedreigde diersoort worden? Het Duitse weekblad Die Zeit roeit in ieder geval tegen de stroom op en brengt een nieuw literatuurmagazine uit, dat viermaal per jaar als bijvoegsel in het weekblad in krantvorm wordt gevoegd maar ook in de losse verkoop verkrijgbaar is. Zeit Literatur zal voor het eerst verschijnen naar aanleiding van de Frankfurter Buchmesse in oktober en telt zowat 100 pagina's, zo schrijft Netzeitung.de. Er wordt gestart met een flinke oplage van 600.000 exemplaren. Het project wordt op de rails gezet door Florian Illies, die een bestseller scoorde met Generation Golf en door Ulrich Greiner, literatuurchef van Die Zeit.
Het boekenmagazine zal recensies, portretten, interviews en polemieken bevatten, en genres bestrijken als literatuur, non-fictie, kinder- en jeugdliteratuur, crime en luisterboeken.
Het is het vijfde deelmagazine binnen de schoot van Die Zeit, naast Wissen, Campus, Studienführer en Geschichte. Die Zeit besteedde overigens altijd al veel aandacht aan literatuur in zijn katernen. (DL - foto Commons Wikimedia)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home