zaterdag 7 juni 2008

Papierman(d) - aflevering 43

Rubriek die het literaire web afgraast en u een selectie voorgekauwde links aanbiedt:
**Behoud de Begeerte presenteert vanavond in het Antwerpse Letterenhuis een literair gebeuren in het teken van de voormalige en huidige stadsdichters, zie hier. Met Robert Anker, Erwin Mortier, Joke van Leeuwen, David van Reybrouck, Bart Moeyaert e.a.
**Wat moeten de Amerikaanse presidentskandidaten lezen? The New York Times vroeg het aan een hele rist Amerikaanse auteurs, zie hier: Truth to power.
**Een recensie van Jhumpa Lahiri's (foto) verzameling migrantenverhalen in Unaccustomed Earth, zie The Guardian.
**Julian Barnes herleest The Good Soldier van Ford Madox Ford in The Guardian.
**Ian McEwan, ook al in The Guardian over de profeten van de apocalyps: The day of judgment.
**James Frey heeft een nieuw boek Bright Shiny Morning, zie CBC: James Frey still ready to break the rules with new novel.
**Nagelaten werk van Kurt Vonnegut, Armageddon in Retrospect, besproken in The Times.
**Nicolas Spice in de London Review of Books over Elfriede Jelinek.
**The New York Times bracht een bezoek aan de set van The Road, het boek van Cormac McCarthy dat dezer dagen verfilmd wordt.
**Die hard Bondfans zijn niet te spreken over Sebastian Faulks' Bondroman Devil May Care, zie The Times, ondanks een gunstig onthaal bij de kritiek.
**Er is een nieuw Havankdeeltje, geschreven door Tomas Ross weliswaar, maar wél met een Dick Brunacover, zie Boekendingen.
**Elsbeth Etty over Carol Seymours-Jones' 'vileine' biografie van het koppel Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre op de NRC-boekensite.
**Actrice Hilde van Mieghem zet voorzichtige stappen in de literatuur met een radioboek. Ze heeft verregaande plannen voor een roman, zo vertelde ze deze week in De Morgen.
**De Europese Commissie denkt aan de invoering van een Europese literatuurprijs, zie hier.
**De werkkamer van Charlotte Mutsaers: binnenkijken op de NRC Boekensite.
**De Volkskrant heeft een recensie van L.Th. Lehmanns Laden Ledigen, door Ed Schilders.
**Het kinderboek van Ayaan Hirsi Ali, Adan en Eva, blijkt geen voltreffer, zie Het Parool.
**Wat kun je zo allemaal aan prullaria en efemera tussen de pagina's van een boek aantreffen? Abebooks zet het op een rij.
**Mooi stuk van Luc Sante in de Wall Street Journal over het beheer van zijn verder woekerende bibliotheek: The Book Collection that Devoured my Life.
**De hypermoderne bibliotheek van Alexandrië herbergt het Centre of Manuscripts and Rare Books met intussen een wereldwijde reputatie van boekrestauratie. Zowat 2.000 boeken, 500 manuscripten en 120 kaarten zijn hier al hersteld, zie dit bericht via ANBA.
**Binnenkort worden de Plantin Moretusprijzen voor de best verzorgde Vlaamse boeken bekendgemaakt. Naast de 7 prijzen van de vakjury, is er nu ook - het kon niet missen - een publieksprijs. (DL)

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home