woensdag 4 juni 2008

Bondroman Devil May Care boekt ongeziene verkoopcijfers

De nieuwe James Bondroman Devil May Care is in Groot-Brittannië momenteel een ongezien verkoopsucces. Volgens BBC News is het Penguins snelst verkopende hardback fictietitel ooit.
De roman, geschreven door Sebastian Faulks, verkocht in de eerste vier dagen na verschijning welgeteld 44.093 exemplaren. Ter vergelijking: bestsellers van Tom Clancy en Nick Hornby haalden in de eerste vier dagen bijvoorbeeld 11.500 exemplaren. De boekhandelketen Waterstones verkocht op zijn eentje al 19.000 exemplaren, zo meldt The Guardian. De lancering van het boek ging gepaard met een groots opgezette publiciteitscampagne.
De eerste recensies over Devil May Care zijn intussen erg lovend. Faulks was door de erven van Ian Fleming aangezocht om deze Bondsequel te schrijven, een klus die hij naar eigen zeggen in zes weken klaarde. Faulks, auteur van historische romans als Birdsong en Charlotte Gray, las grondig de Bondverhalen om de Flemingstijl vlekkeloos onder de knie te krijgen. Het boek is gesitueerd in 1967 en de handeling verplaatst zich van London en Paris naar het Midden-Oosten. Zie onze eerdere Devil May Care-berichten.(DL)

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home