zondag 1 juni 2008

Achttien schrijvers gedood in 2007, aldus jaarverslag PEN

In 2007 zijn wereldwijd 18 auteurs vanwege hun schrijfactiviteiten om het leven gebracht, zo meldt het PEN-Zentrum Deutschland, de Duitse tak van de internationale PEN-club die zich bezighoudt met bedreigde schrijvers. De cijfers staan te lezen in de Oostenrijkse krant Der Standard.
Bovendien zijn 18 auteurs als vermist opgegegeven en nog steeds spoorloos, terwijl 217 schrijvers gevangen werden gezet, 231 schrijvers met de dood werden bedreigd en 109 tijdelijk vastgezet. 104 auteurs zijn overvallen én mishandeld en vier werden ontvoerd, zo zegt de organisatie, die zich baseert op cijfers van de internationale PEN. Ze vraagt om meer aandacht voor de problematiek van gevangen gezette auteurs, onder andere ook in Tibet. Om deze Tibetaanse schrijvers een hart onder de riem te steken, zal het PEN-Zentrum Deutschland in 2009 de Dalai Lama uitnodigen, wanneer China 'schwerpunkt' is op de Frankfurter Buchmesse. (DL)

Labels:

1 Comments:

Anonymous Victor Crebolder said...

Lieve Papieren Man

Ik wil je bedanken voor het staatje waarin de risico's van schrijven vermeld stond. Typisch zo'n berichtje wat er tussendoor glipt.

Behalve alle bla bla en pulp pulp die in druk verschijnt zitten er een aantal mensen, dapperen, onverschrokkenen tussen die simpelweg 'moeten' schrijven.

Als het 'geweten' iets moet, dan is het 'weten'. Dat weten dient te worden uitgevent, wat sommigen willen tegengaan.

Die opteren voor niet-weten, namelijk! Eerst geven die lafaards een 'boeh!'af, en dan een 'pang!'

Schaamte is een van de schaarste goederen...

maandag, juni 02, 2008 9:03:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home