maandag 2 juni 2008

95-jarige Belg Henry Bauchau krijgt Franse literatuurprijs

De 95-jarige Franstalige Belgische dichter, romancier en psycho-analyticus Henry Bauchau krijgt de Franse Prix du Livre Inter 2008 voor zijn roman Le Boulevard péripherique, zo meldt AFP.
Deze literatuurprijs is een initiatief van radio France Inter, waarvoor de luisteraars mee hun stem kunnen laten gelden. De jury werd voorgezeten door auteur-bibliofiel Alberto Manguel.
Le Boulevard Péripherique werd uitverkoren boven Mon traître van Sorj Chalandon.
Bauchau is in Franstalig België een vooraanstaand auteur, die sinds 1990 lid is van de Académie royale de littérature de la Communauté française de Belgique (Koninklijke Literaire Academie van de franstalige gemeenschap in België). In 2002 kreeg hij ook al Prix International Union Latine de Littératures Romanes. Zijn romans verschenen in diverse vertalingen, maar amper in het Nederlands.
Le Boulevard Péripherique is ook nog in de running voor de Prix Cévennes, zoals we vrijdag berichtten. Ook daar zetelt overigens Alberto Manguel in de jury. In Louvain-la-Neuve is momenteel een tentoonstelling te zien met de manuscripten en kunstwerken van Bauchau, zie hier. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home