dinsdag 6 mei 2008

Stratenloze Claus massaal herontdekt door Vlaamse lezer

Sinds het overlijden van Hugo Claus op 19 maart 2008 beleven de boeken van de schrijver in Vlaanderen een ongemeen sterke relance. Het verdriet van België is sinds de dag van Claus' overlijden voor de derde keer herdrukt. Andere titels, waaronder Een zachte vernieling, De koele minnaar en Claus' romandebuut De metsiers zijn al enkele weken uitgeput, aldus Claus' uitgeverij De Bezige Bij. Herdrukken zijn aangekondigd van de uitgeputte titels.
Ook kort voor de dood van Claus was er al een piek in de verkoop van Het verdriet van België, omdat in februari het boek opnieuw was uitgebracht naar aanleiding van de 25-jarige verschijning ervan. Het overlijden van Claus heeft de belangstelling verder aangewakkerd.
Intussen meldt deredactie.be dat er geen Hugo Clausstraat of -plein komt in Brugge. Het stadsbestuur ziet geen heil in een voorstel van gemeenteraadslid Jürgen Vanpraet (sp.a), omdat dit tegen de wil van Claus zou zijn. Vanpraet drong aan op een eerbetoon met een straatnaam. Cultuurschepen Yves Roose zei dat Claus in Humo ooit zei dat hij niet wilde dat er na zijn dood een straat naar hem genoemd zou worden én dat Claus "zijn geboortestad ook nooit echt in zijn hart gedragen heeft." (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home