donderdag 29 mei 2008

Claushommage en briefwisseling Claus-Vinkenoog op komst

Bij uitgeverij De Bezige Bij verschijnt volgende week de hommagebundel De laatste van mijn demonen. Voor Hugo Claus. Het boek verzamelt een aantal teksten en bespiegelingen van vooraanstaande auteurs, die naar aanleiding van Claus' dood op 19 maart 2008 in kranten en weekbladen zijn verschenen. Het geschrift zal zowel anekdotische columns van Tom Lanoye en Jan Mulder bevatten, tot uitgebreide herdenkingsartikelen van Michaël Zeeman en Dimitri Verhulst, de intieme afscheidsredes van Cees Nooteboom en Erwin Mortier en gedichten van bijvoorbeeld Remco Campert en Maarten Doorman. Ook Connie Palmen, Geert Buelens, Hugo Camps, Paul Claes, Kees Fens, Suzanne Holzer, Kees van Kooten, Jef Lambrecht en Guy Verhofstadt verleenden hun medewerking. Het requiem wordt aangevuld met twee interviews die de toekomstige Clausbiograaf Piet Piryns in 1999 en 2004 met de schrijver had.
In juli 2008 verschijnt eveneens Laat nooit deze brief aan iemand lezen, de briefwisseling tussen Hugo Claus en Simon Vinkenoog uit de periode 1951-1956, samengesteld en becommentarieerd door Georges Wildemeersch. "In deze briefwisseling van zo'n 150 brieven komt het turbulente leven van relaties, reizen, ontmoetingen en contacten openhartig ter sprake. Claus en Vinkenoog tonen zich zowel elkaars sparringpartners als bondgenoten", zo meldt het Clauscentrum. Zie ook het Vinkenoogblog. (DL)

Labels:

1 Comments:

Blogger Mr Moneypenny said...

Verschijnt die toevallig op 4 juni? Dat is mijn verjaardag: die dag zal mijn persoonlijke literaire aanvaring met Claus klaar zijn. Dat zou, haast, té mooi zijn! Subliem zogenaamd.

donderdag, mei 29, 2008 4:31:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home