vrijdag 30 mei 2008

Biografie van Jan Cremer in de maak

Hans Sleutelaar gaat de biografie van schrijver en kunstenaar Jan Cremer schrijven. Dat werd bekendgemaakt tijdens de lancering van het derde deel van Ik Jan Cremer in de Amsterdamse Supperclub en meldt De Morgen. Sleutelaar, die Cremer al vijftig jaar kent, gaat de klus in vier jaar klaren. Hij krijgt toegang tot alle archieven en Cremer zal zich uitgebreid laten interviewen. "Je kunt niet alles wat Jan geschreven heeft voor de letterlijke waarheid nemen, dat is ook niet zijn manier van schrijven", zie Sleutelaar, die in NOVA aankondigde dat hij een "controleerbaar" en "geloofwaardig" boek wil maken.
Hans Sleutelaar vormde met Armando, C.B. Vaandrager en Hans Verhagen de beweging De Nieuwe Stijl (1959-1966), die een 'totale poëzie' nastreefde.
Ik Jan Cremer deel drie, dat met veel gedruis de wereld wordt ingestuurd, is "het verslag van hoe Jan Cremer in de onderbuik van New York en Hollywood belandde en onlosmakelijk verbonden raakte met het turbulente leven en het soms duistere nachtcircuit aldaar." Er wordt door uitgeverij De Bezige Bij al onderhandeld over de filmrechten van het boek. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home