zondag 18 mei 2008

Amsterdamse binnenstad ingepalmd door 's werelds grootste boekenmarkt

In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad vormde de binnenstad van Amsterdam zondag het toneel voor wat volgens de organisatoren 's werelds grootste boekenmarkt moet geweest zijn, zo meldt ANP via Trouw. Het ging om een lint van vijf kilometer boekenkramen, in totaal zo'n negenhonderd kramen met een aanbod variërend van literatuur en strips tot theologische boeken. Het parcours liep van het Waterlooplein tot aan het Centraal Station.
De organisatoren hebben geen precieze bezoekersaantallen bekendgemaakt, maar een woordvoerdster maakte er gewag van dat het "de hele dag prima gelopen'' had. "Veel mensen kwamen kijken, het was een erg gemoedelijke, rustige en gezellige sfeer. Het mooie weer heeft duidelijk bijgedragen aan het plezier.''
Op 6 juli vindt in Dordrecht ook de jaarlijkse boekenmarkt plaats, die telkens zeer de moeite is en ook vrijwel het hele oude stadscentrum inpalmt. Het thema is dit jaar fotografie en film, de standhouders zijn uitsluitend professionele antiquaren. (DL - foto Edward van Eis)

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Arsène Droogakkers said...

Een lint van vijf kilometer. Waarvoor was dat in 's hemelsnaam goed? Ik ben amper aan driehonderd meter geraakt. Mooie meters. Toch een beetje frustratie. Volgende keer begin ik pas na die driehonderd meter.

dinsdag, mei 20, 2008 7:44:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home