donderdag 17 april 2008

Onbekende brieven van Nobelprijswinnaar Octavio Paz gebundeld

In Mexico is een bundel met 55 voorheen onbekende brieven gepubliceerd van de tien jaar geleden overleden Nobelprijswinnaar Literatuur Octavio Paz (1914-1998), zo meldt TV 5. Paz richtte de brieven destijds aan de Spaanse schrijver Tomas Segovia. De meeste brieven in Cartas a Tomás Segovia (1957-1985), zijn geschreven toen Paz werkzaam was als Mexicaans diplomaat en later ambassadeur in New Delhi. Ze verschijnen ter gelegenheid van de tiende sterfdag van Paz. Volgens zijn uitgever Jaoquin Diez-Canedo getuigen ze van "een zeer rijke periode" in Paz' leven en zijn de brieven "een echte schatkamer."
Paz legt in de tussen 1957 en 1985 geschreven brieven getuigenis af over de grote internationale gebeurtenissen en zijn vriendschap met figuren als André Breton, evenals over zijn obsessie om een cultureel tijdschrift op te zetten. In 1971 richtte Paz Plural op, een tijdschrift over kunst en politiek.
Het is de weduwe van Paz die het initiatief name voor de brieven. In een van de brieven beschrijft Paz trouwens hun kennismaking in Parijs, nadat ze elkaar eerder hadden ontmoet in India. De sterk geëngageerde Octavio Paz (1914-1998) is beroemd geworden met zijn poëzie, zijn essays en vooral met Het labyrint van de eenzaamheid. Zie ook meer info bij El Universal.com. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home