zondag 20 april 2008

Nobelprijswinnaar Derek Walcott komt naar de Lage Landen

De van het Caraïbische eiland Saint Lucia afkomstige dichter en toneelschrijver Derek Walcott (1930) bezoekt Nederland en België voor een masterclass en lezingen. De meestal in het Engels schrijvende Walcott is bekend van zijn lange epische gedicht Omeros (1990), waarin hij de Odyssee vanuit de postkoloniale geschiedenis hervertelt. Hij geeft al sinds de jaren 1980 Creative Writing aan de Boston University.
Op donderdag 15 mei geeft Walcott de Herman Servottelezing in aula De Somer te Leuven (20u). Op maandag 19 mei zal de nobelprijswinnaar van 1992 een intieme masterclass geven voor een groep genodigden, studenten en docenten (post)koloniale literatuur, auteurs en dichters. De masterclass vindt plaats van 16 tot 18 uur, in het Cultureel Centrum Spui 25.
Op dinsdag 20 mei dan houdt Walcott op uitnodiging van de Werkgroep Caraïbische Letteren van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde de eerste Cola Debrot-lezing om 20 uur in de aula van de Universiteit van Amsterdam. De op Bonaire geboren Cola Debrot (1902-1981) wordt als de grondlegger van de Nederlands-Antilliaanse literatuur beschouwd. Het bezoek van Walcott wordt mede ondersteund door het Nederlandse Fonds voor de Letteren en het NLPVF. (HC)

Labels:

1 Comments:

Blogger labelga said...

Niet alleen naar Nederland- op donderdag 15 mei zal Derek Walcott te gast zijn op de Herman Servottelezing in aula De Somer te Leuven (20u).

woensdag, april 23, 2008 10:41:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home