zaterdag 26 april 2008

Ex-minnares van Norman Mailer draagt 'stomend' archief over aan Harvard

De universiteit van Harvard (Massachusetts, VS) heeft het archief verworven van één van de voornaamste minnaressen van de Amerikaanse schrijver Norman Mailer, zo meldt CBC.ca. Het gaat om het archief van Carole Mallory en de papieren bevatten naar verluidt uitgebreide verslagen en revelaties over hun seksuele esbattementen, evenals foto's, interviews en aanzetten van schrijflessen van Mailer voor Mallory, een kunstenares en actrice die zelf ook serieuze schrijfambities koesterde.
"We hadden samen schrijflessen, we bedreven de liefde en dan gingen we eten, in welke volgorde dan ook en ik bewaarde alle schrijflessen", zo zegt de 66-jarige Mallory. "Ik wilde dat hij mijn schrijfleraar was." Mallory en de notoire womanizer Mailer zagen elkaar wekelijks tussen 1983 en 1992, tijdens zijn huwelijk met zijn zesde echtgenote Norris Church. "Ik geloof niet in schaamte", zegt Mallory, "ik geloof in liefde en het bedrijven van de liefde. Ik ga niet geheimzinnig doen over het feit dat ik iemand heb liefgehad. Seks is niets om je over te schamen." In het overgedragen archief zitten door Mallory gekonterfeite seksscènes van zowat 20 en 50 pagina's waarin onder meer Mailers viriliteit wordt gecelebreerd onder de titel 'Making Love with Norman': "Hij wist wat hij deed." Zijn schrijflessen waren soberder van opzet: "keep the dialogue punchy; stay away from adverbs and don't lecture the reader". Mallory verwierf ook enige bekendheid door haar optredens in tv-programma's als Archie Bunker's Place and Starsky and Hutch en vertolkte filmrolletjes in The Stepford Wives and Looking for Mr. Goodbar. Zijn eigen archief bracht Mailer drie jaar voor zijn dood voor 2,5 miljoen dollar onder bij de universiteit van Texas, tot afgrijzen van de Harvarduniversiteit. Mailer behaalde in Harvard een bachelor als luchtvaartingenieur.
The Independent heeft intussen uitgebreide bespiegelingen over het zakelijke genius van de dame, die ook twee jaar verloofd was met de zoon van Pablo Picasso en onder meer de lakens deelde met Warren Beatty, Sean Connery, Matt Dillon, Robert De Niro, Richard Gere, Rod Stewart, Robin Williams en Anthony Hopkins. Ironisch genoeg kreeg Norman Mailer onlangs postuum de Bad Sex in Fiction Award voor een scene uit The Castle and The Forest. Zie ook de Sydney Morning Herald en de gossippagina van New York Post (DL - foto Getty Images)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home