maandag 3 maart 2008

Literaire Lente vaart onder de vlag van verbeelding, chocolade en erotiek

In Gent is vandaag het programma voorgesteld van Zogezegd, het evenement waarmee op 4 april traditiegetrouw de Literaire Lente wordt gelanceerd, zo melden De Morgen en Knack. Volgens curator Anne Provoost, die Tom Lanoye in deze rol opvolgt, zullen "chocolade, erotiek en fictie" centraal staan tijdens de happening in de Gentse Vooruit. De Literaire Lente vindt zijn beslag tussen 4 en 30 april en stelt 24 actieboeken in de kijker, waaronder nieuw werk van Philippe Claudel, Piet De Moor, Kamiel Vanhole, Rodaan Al Galidi, David Nolens, Bernhard Schlinck, Hanif Kureishi, Christophe Vekeman, Joseph Pearce en Dylan van Eyckeren.
Provoost putte bij de samenstelling van het programma inspiratie uit de jaren zestig en het idee van de verbeelding aan de macht, een actueel thema, 40 jaar na mei '68. Het is onder meer uitkijken naar de manier waarop de Fenomenale Feminatheek na de afgelasting van de tentoonstelling in het Antwerpse FotoMuseum hier onderdak zal krijgen. Voorts is er onder meer een estafettedebat met Marc Reynebeau en Martine Tanghe; gaat er aandacht naar het boek Schrijvers gaan niet dood van Margot Vanderstraeten, met een gesprek tussen jonge en oude schrijvers waaronder Jef Geeraerts en Willy Spillebeen. Er is ook een vertelzolder met warme dekens en jenever en de mogelijkheid tot het proeven van chocoladen boeken.
De Literaire Lente is een initiatief van Boek.be en wordt al voor de 8ste keer georganiseerd. In Gent zelf loopt nog een parallel programma tussen 5 en 12 april, zie www.gent.be/cultuurcentrum.
Radio 1 gaat dan weer op zoek naar het boek dat de nieuwe Belgische premier zeker gelezen moet hebben en hem tot goed bestuur kan inspireren, een ideetje dat ze kennelijk haalden bij Yann Martel, die de Canadese premier al geruime tijd van boekenadvies voorziet (zie ons DPM-bericht). Voor meer details over het Literaire Lentegebeuren, lees dit document op de site van het organiserende Boek.be.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home