zaterdag 1 maart 2008

Laatste boek van schrijfster Jan Morris mag pas postuum het licht zien

De vermaarde Britse (reis)schrijfster Jan Morris (°1926) kondigde in 2001 aan dat het ook bij ons bejubelde Trieste and the Meaning of Nowhere haar laatste boek zou zijn. Nu heeft ze zich toch weer aan het schrijven van een boek gezet, maar bedongen dat het pas mag verschijnen na haar dood, zo meldt BBC News. De essaybundel Allegorizings, die onder andere over ouder worden zal handelen, "will not be published until after I kick the bucket", verklaarde Morris aan Reuters. Ze drukte de hoop uit dat dat de verschijning van het boek nog een poos op zich laat wachten.
Haar uitgever Faber & Faber (in Groot-Brittannië) en WW Norton (in de VS) stemden in met de wens van de auteur en zijn bereid het boek uit te geven zonder het eerst te lezen. "Al zijn ze niet ingenomen met de titel", aldus Morris die ter wereld kwam als James Morris en in 1972 een sekse-operatie onderging in Marokko en vanaf dan als Jan Morris door het leven gaat. Ze legde deze ervaringen neer in Conundrum.
De voormalige militair(e) Morris verwierf befaamdheid met haar geschiedenisboeken Pax Brittanica Trilogy en met talloze reisboeken over onder meer Sydney, Venetië, New York en Oxford.

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home