woensdag 26 maart 2008

Gent doft zich op voor een drukke literaire primavera

In Gent valt de komende weken op literair- en boekenvlak flink wat te beleven. De Papieren Man zet een en ander voor u op een rijtje:
*Op vrijdag 4 april start de Literaire Lente met het openingsevenement Zogezegd in Gent, zie de website van de Vooruit voor een greep uit het programma.
*De kwaliteitsboekhandel Walry ondergaat een grondige renovatie en verhuist tijdelijk naar een ander adres. Bij die gelegenheid wordt vanaf maandag 7 april een grote opruimingsverkoop gehouden met kortingen van 30 tot 80 %.
*De Hogeschool Gent organiseert op donderdag 10 april een colloquium omtrent Erwin Mortier en de vertalingen van Marcel: De aarde heeft kamers genoeg. Hoe vertalers omgaan met culturele identiteit, met onder meer Marc Reynebeau, Cyrille Offermans en een panelgesprek tussen de vertalers van Erwin Mortier, die zelf een afronding ten beste geeft. Plaats: Conservatorium Hogeschool Gent.
*Creatief Schrijven plant op zaterdag 12 april in de Zebrastraat te Gent zijn schrijfdag, met onder meer Tom Naegels, Johanna Spaey en Erwin Mortier.
*Het druk bijgewoonde boekenprogramma Uitgelezen in de Gentse Vooruit (in samenwerking met De Morgen) is binnenkort aan zijn vijfde jaargang toe. Op dinsdag 15 april 2008 liggen bij de My Generation-aflevering boeken van Marc Reugebrink, Naema Tahir en William Sutcliffe op tafel, voor de speciale verjaardagseditie op woensdag 21 mei met ook ex-premier Verhofstadt en Phara de Aguirre (VRT) kunnen lezers stemmen en zo bepalen welke boeken het panel voorgeschoteld krijgt. Zie ook dit bericht.
*Op zondag 20 april vindt de 8ste (tweedehands) kunstboekenbeurs plaats van de vzw Boekbeeld, vlak voor het SMAK in het Citadelpark. Als het weer meezit is dit steeds een royaal treffen. Zie http://www.boekbeeld.be/
*Het Poëziecentrum, KriKri en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde organiseert op 25 en 26 april het ZAOEM-festival met hedendaagse poëzie in al haar facetten. Met onder meer Vrouwkje Tuinman, Mark Insingel, Tonnus Oosterhoff, Peter Verhelst, Rozalie Hirs en Leevi Lehto.
*De Vooruit kondigt ook nog auteursontmoetingen aan met Mikko Rimminen (24 april) en Per-Olov Enquist (6 mei).

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home