zaterdag 23 februari 2008

Pascal Verbeken genomineerd voor prijs 'beste journalistiek boek'

De jury van de M.J. Brusseprijs 2008 - een tweejaarlijkse onderscheiding voor het beste journalistiek boek - heeft zes boeken genomineerd. HUMO-journalist Pascal Verbeken is met zijn boek Arm Wallonië. Een reis door het beloofde land (Meulenhoff/Manteau) de enige Vlaming in het gezelschap. Uit 227 inzendingen uit de periode 2006-2007 zijn geselecteerd: Eefje Blankevoort met Stiekem kan hier alles (Podium), Pauline de Bok met Blankow, of het verlangen naar Heimat (L.J. Veen), Caroline de Gruijter en De Europeanen, leven en werken in de hoofdstad van Europa (De Bezige Bij), Hans Olink met Een Siberische tragedie (Atlas), Martijn de Rijk - De nieuwe moskee: politiek en geloof in een provinciestad (Atlas) en Pascal Verbeken, Arm Wallonië. (op Radio Vlaanderen Internationaal is een gesprek te beluisteren met Verbeken)
De jury (Lieve Joris, Hans Maarten van den Brink en Emile Fallaux) maakt eind deze maand haar laureaat bekend. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 10 maart a.s. in Amsterdam, Spui 25, aanvang 17.00 uur.
De M.J. Brusseprijs is in het leven geroepen door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De prijs werd in 2006 voor het eerst uitgereikt aan Jeroen Smit voor zijn boek Het drama Ahold. De winnaar wordt bedacht met 5.000 euro. Zie ook meer info bij Literatuurplein.

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home