vrijdag 15 februari 2008

Dick Matena gaat Antwerpse Elsschot-stripmuur tekenen

De Nederlandse tekenaar Dick Matena, die zojuist een stripversie maakte van Kaas van Willem Elsschot, gaat een tekening leveren voor een Elsschot-stripmuur in Antwerpen, zo schrijft De Morgen. De tekening zal worden aangebracht op de gevel van de Antwerpse Stadsbibliotheek in de Korte Nieuwstraat. Het zou een beeld betreffen waarop Elsschot net een café verlaat en die als aparte litho in de binnenkort te verschijnen luxe-editie komt.
De Stadsbibliotheek, die een forse collectie Elsschottiana herbergt, had al langer het verzoek voor een stripmuur gedaan. Nu zouden de Stad Antwerpen en het Willem Elsschot Genootschap voor de financiering zorgen: een minimumkost van 20.000 euro. De muur kan allicht nog dit jaar voltooid worden.
Voorts raakte bekend dat Wilma Schuhmacher van het gelijknamige Amsterdamse antiquariaat op 5 april meer dan dertig originele Elsschotbrieven aan het WEG zal overdragen. Het gaat om de correspondentie tussen Elsschot en zijn Nederlandse vriend Peter van Steen. Mogelijk wordt de briefwisseling in permanente bruikleen ondergebracht bij het AMVC-Letterenhuis in Antwerpen, zodat onderzoekers zich erover kunnen buigen. Eveneens op 5 april wordt een exhaustieve Elsschotcatalogus met een overzicht van alle edities van het werk van de schrijver tussen 1913 en 1960 voorgesteld.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous GeHa said...

is dat onderdeel van de stripmurenroute van Linda Torfs?

zaterdag, februari 16, 2008 3:11:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home