donderdag 28 februari 2008

Bukowski-bungalow is officieel 'landmark'

De vroegere woning van Charles Bukowski in Los Angeles (Oost-Hollywood) is nu definitief opgewaardeerd tot monument, zo meldt de International Herald Tribune en AFP. Het stadsbestuur heeft nu ook ingestemd met het positieve advies van de City Council's Planning and Land Use Management Committee (zie ons eerder bericht).
Fans beijverden zich al geruime tijd voor de erkenning als landmark. Bukowski leefde er tussen 1963 en 1972 en werkte er onder meer aan Post Office, Factotum en de poëzieanthologie Love is A Dog From Hell, evenals aan de erotische roman Woman. Bukowski' weduwe Linda Lee is evenwel niet opgetogen met de commotie rond de bungalow. Ze denkt niet dat haar voormalige echtgenoot hoog zou oplopen met alle gedoe over een huis dat hij huurde. "Hij was niet het soort persoon wiens ego een verlengstuk behoefde in een memoriaal", zei ze. Ze verzette zich ook ten stelligste tegen eerdere voorstellen om van het huis een residentie voor auteurs en artiesten te maken. "Dat zou stuitend geweest zijn voor Hank. Het zou tegen zijn natuur zijn om kleine schrijvers en dichters te zien samentroepen in een bungalow, kleine Bukowski's te zien rondlopen." De groepering die er zich voor inspande om het Bukowski-huis tot monument te verklaren, had plannen om er een stichting in onder te brengen.
De zaak lijkt evenwel nog niet ten einde: intussen zou de bungalow geruisloos verkocht zijn aan nieuwe eigenaars, wat voor verse problemen kan zorgen. Na de opwaardering tot monument mag deze in ieder geval niets wijzigen aan het gebouw zonder toestemming van het stadsbestuur.

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home