zaterdag 12 januari 2008

Gedichtendagprijzen 2008 voor Remco Campert, Rogi Wieg en Anne Vegter

In het kader van de komende Gedichtendag op donderdag 31 januari 2008 zijn in de krant De Morgen de Gedichtendagprijzen 2008 bekendgemaakt. De drie mooiste gedichten uit het jaar 2007 zijn volgens de jury (bestaande uit Tom van Deel, Sanneke van Hassel en Els Dottermans) geschreven door drie Nederlandse dichters: Remco Campert, Anne Vegter en Rogi Wieg. Campert krijgt de onderscheiding voor Op de Overtoom (uit: Nieuwe herinneringen), Anne Vegter voor het gedicht All inclusive (uit: Spamfighter). Rogi Wieg ontvangt de prijs voor Geen revolver (uit: De Kam).
Aan de bekroning hangt een geldbedrag vast van 2.500 euro, waarvan een gedeelte uit Boekenbonnen bestaat (kwestie dat ook schrijvers naar de boekhandel gaan). De winnende gedichten worden via gratis postkaarten in Nederland en Vlaanderen verspreid. De jury maakte zijn selectie uit 84 ingezonden poëziebundels.
De Gedichtendagprijzen worden uitgereikt tijdens de opening van Gedichtendag in Arminius te Rotterdam. Vorig jaar gingen de Gedichtendagprijzen naar Dirk van Bastelaere, Anneke Brassinga en Saskia de Jong. [foto: Anne Vegter]

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home