donderdag 10 januari 2008

Europees platform voor antiquarische boeken opgericht

Vijf grote Europese websites inzake antiquarische en tweedehandsboeken hebben de vereniging en website Marelibri.com opgericht. Daar kan het collectieve aanbod van de verschillende leden worden doorzocht. Het gaat om zo'n 20 miljoen boeken, afkomstig uit een aanbod van 2.000 antiquaren. Marelibri.com, dat momenteel nog in een testfase verkeert, wordt daarmee naar eigen zeggen een van de grootste sites voor antiquarische en tweedehandsboeken in Europa. De aangesloten websites zijn: Antiqbook (Nederland), Prolibri (Duitsland), Livre-Rare-Book (Frankrijk), Uniliber (Spanje) en Maremagnum (Italië).
Marelibri wil fungeren als een referentiesite voor tweedehandsboeken. Volgens het persbericht "verenigt het websites die strenge toelatingseisen hanteren voor antiquaren" en bezorgt het zo "een keurmerk van professionaliteit en kwaliteit". Daarnaast kan door de samenwerking de online dienstverlening sterk verbeterd worden. De databases van de verschillende websites zijn complementair gemaakt. In de toekomst wordt ook gedacht aan deelname aan beurzen, debatten, conferenties en boekpresentaties.
Intussen heeft ook ramsj- en tweedehandsboekhandelketen De Slegte werk gemaakt van een nieuwe site waarbij nu ook boeken online kunnen worden aangeschaft. Momenteel is het aanbod titels nog niet bijzonder ruim. Momenteel zijn pas zes van de 27 filialen aangesloten, wiens aanbod nog moet worden 'opgeschaald' voor de site écht gelanceerd wordt, zo signaleert Boekblad.

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home