dinsdag 25 december 2007

Vrouw ontvreemdt 1.000 bibliotheekmaterialen onder valse kindernamen

In de Verenigde Staten is een hilarische zaak van boekendiefstal aan het licht gekomen. Een zesendertigjarige vrouw is in de stad Akron in beschuldiging gesteld van de diefstal van meer dan 1.000 bibliotheekmaterialen, voor een waarde van 15.000 dollar, zo meldt de plaatselijke krant Akron-Canton News. De dame bewaarde de boeken in haar woning, zo zegt de plaatselijke politie: "Haar huis was gevuld met dozen en boekenplanken, waar ze haar eigen bibliotheek aan huis hield." Ze ontvreemdde ook CD's, DVD's en zelfs speelgoed van de kinderhoek.
De vrouw hield er een bijzondere tactiek op na om de bibliotheekmaterialen te ontvreemden. Ze schreef haar kinderen meermaals onder valse namen in de bibliotheek in en ontleende zo (in cascade') het materiaal, tot de boetes de pan uit swingden. Op een bepaald moment had ze vijfendertig kinderen ingeschreven en verzamelde ze bibliotheekboetes die tot achtdduizend dollar opliepen. Het duurde jaren voor de bibliotheek alarm sloeg, tot een alerte bibliotheekmedewerker de dame herkende terwijl ze opnieuw doende was kinderen onder valse namen in te schrijven. Pas dan ging er een licht branden en na enige naspeuringen bleek dat alle kinderen hetzelfde adres hadden. Vervolgens werd de politie ingeschakeld, die meteen wist dat ze beet had. Het materiaal werd met een truck opnieuw naar de bibliotheek overgebracht. Een anonieme buurvrouw becommentarieert: "It was really shocking to watch them fill that big, that pickup truck full of that stuff. ¨[...] It was like, 'Wow, that's all Summit County Library?' It was amazing to watch, that somebody could have that many in one house.'"
De gestolen goederen bevinden zich intussen opnieuw op de boekenplanken van de Akron-Summit County Public Library, waar men toch nadenkt over een iets waterdichter beveiligingssysteem. Bekijk ook het vermakelijke verslaggevingsfilmpje, waarvan de opgewonden toon aanvankelijk doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een terroristische aanslag...

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home