maandag 3 december 2007

Groene Watermanprijs postuum naar Spaanse auteur Alberto Méndez

De Groene Watermanprijs, een onderscheiding van de gelijknamige Antwerpse boekhandel, gaat dit jaar postuum naar De blinde zonnebloemen van de Spaanse auteur Alberto Méndez (1941-2004), verschenen bij Meulenhoff. De prijs werd afgelopen zaterdag overhandigd aan Eugenie Schoolderman, de vertaalster van het boek. De blinde zonnebloemen omvat vier verhalen die zich afspelen in de nadagen van de Spaanse Burgeroorlog. In de jury zetelden onder meer Jos Geysels, Mark Cloostermans en de drie medewerksters van de boekhandel. Onder meer ook boeken van Geert van Istendael (Mijn Duitsland) en Pascal Verbeken (Arm Wallonië) behoorden tot de nominaties.
De publieksprijs was bestemd voor de roman De lammeren van Mustafa Kör (verschenen bij Van Gennep). De bedoeling van de prijs is een boek onder de aandacht te brengen dat een tweede leven verdient. Vorig jaar ging de Groene Waterman Juryprijs naar respectievelijk Hugo Brems en Frits Van Oostrom voor Altijd weer vogels die nesten beginnen en Stemmen op Schrift, twee delen in de reeks Geschiedenis van de Nederlandse Literatuur.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Otto Maanzaad said...

(Off topic:) Mooi interview op Meander. Ik volg de berichtgeving met aandacht, vooral ook de buitenlandse, zoals over Taslima Nasrien. Dank voor het goede werk!

maandag, december 03, 2007 10:55:00 p.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home