zaterdag 22 december 2007

Brusselse BOZAR opent internationale kunstboekenshop

Nadat vorige week de Duitse uitgeverstycoon Taschen een winkel in Brussel opstartte, mogen de aficionado's van kunstboeken zich nog meer in de handen wrijven bij de recente opening van de lang aangekondigde BOZAR-shop, gelieerd aan het Paleis voor Schone Kunsten.
De shop in de Brusselse Ravensteinstraat beslaat 360 vierkante meter en spitst zich toe op diverse kunstboeken, CD's, DVD's, kunstgadgets en aanverwante. De winkel is het gevolg van een samenwerking tussen BOZAR, de internationale designgroep Base Design en de Spaanse kunstboekenuitgeverij Actar. Vanzelfsprekend sluit de selectie van de boeken en objecten aan bij de programmatie van BOZAR en de affiche van het Koninklijk Belgisch Filmarchief.
Volgens de initiatiefnemers hebben ze zowat 10.000 kunstboeken op voorraad, 4.000 CD's met wereldmuziek en jazz en 1.000 DVD's met klassiekers uit de filmgeschiedenis, hedendaagse topfilms, dans- en theatervoorstellingen, biografische portretten van muzikanten en andere kunstenaars, operaproducties, videokunst. Er is ook gezorgd voor een pershoek waar zowat 200-tal titels van gespecialiseerde kunst- en designtijdschriften te verkrijgen zijn. De openingsuren zijn ruim: van maandag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Op de website zijn ook een tiental promofilmpjes te bekijken. [foto Mikaël Van Eeckhoudt/BOZAR]

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home