maandag 26 november 2007

Martin Ros stopt als boekenorakel op Nederlandse radio

De legendarische Martin Ros (°1937) houdt er op 22 december mee op als boekenrecensent voor de Tros Nieuwsshow op de Nederlandse Radio 1, zo melden het Algemeen Dagblad en Radiofreak. In dat programma is hij al bijna 22 jaar lang op zaterdagochtend het vleesgeworden enthousiasme en doet hij luid kond van zijn geliefkoosde boeken, waarbij de Tweede Wereldoorlog en wielrennen geregeld een prominente plaats krijgen. Volgens de Tros wordt er nu gezocht naar verjonging. "We willen het programma inhoudelijk aanpassen om zo meer jonge luisteraars te trekken", aldus persvoorlichter van de Tros Anouk Evers. De show haalt momenteel zo'n 800.000 luisteraars.
Het afscheid van Ros zou in goed overleg gebeurd zijn. De boekenrubriek wordt verdergezet, maar wie zijn plaats inneemt is nog niet duidelijk. Bij zijn afscheid op 22 december wordt een feestje voorbereid.
Boulemisch boekverzamelaar en publicist Ros was hoofdredacteur van uitgeverij De Arbeiderspers en zette er de beroemde reeks egodocumenten Privé-domein op poten. Insiders weten dat hij zowat 50.000 boeken in zijn bezit heeft. Zie ook dit interview met Ros op de Privé-domeinsite. [foto Martin Ros: Frans van Ameijde]

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Hans Walstra, Belgie said...

Martin Ros is de enige die het programma waard maakt om naar te luisteren.
Waarom laat men een man als hij geen ?
Ik luister altijd ademloos naar zijn somstijds naar adem happende enthousiame en bevlogenheid.
Als hij weggaat is dat een drama voor boekminnend Nederland !

dinsdag, november 27, 2007 1:50:00 p.m.  
Blogger Weblog Kees Klok said...

Ach ja, jonge luisteraars, daar valt natuurlijk vooral het heil van te verwachten.

dinsdag, november 27, 2007 1:50:00 p.m.  
Anonymous L.B. said...

Hier spreekt een groot fan van Martin Ros, die ik al meer dan tien jaar beluister op zaterdagochtend. Echter, de laatste weken leek hij soms nogal in de war te zijn. Het werd pijnlijk voor Mieke en Peter. Dat hebben we toch allemaal kunnen constateren.

woensdag, november 28, 2007 12:07:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home