woensdag 21 november 2007

Literaire gids struint langs Antwerpse boekenwereld

De stad Antwerpen heeft zopas de overzichtelijke literaire gids Antwerpen Boekenstad te water gelaten. De gratis gids van 24 pagina's fungeert als wegwijzer naar de boekhandels en antiquariaten in de stad, met een korte beschrijving. Je kunt ze vervolgens ook traceren via een bijgevoegd plan. Er wordt weinig over het hoofd gezien: van Demian tot In 't Profijtelijk Boeksken, van Joyce Royce tot Trefpunt en kunstboekhandel Copyright of zelfs Librairie de l'Harmonie, gewijd aan de Franse letteren. Het zijn allemaal adressen waar de Antwerpse bibliofiel regelmatig zijn anker uitgooit. Voorts is er aandacht voor de stedelijke instellingen die iets met boeken hebben te maken, net als voor in Antwerpen gevestigde uitgeverijen, evenementen, bibliotheken en een niet exhaustieve lijst van auteurs. In de lijst met 'Antwerpse' literaire links en organisaties zijn nog wel lacunes. Nietemin is deze voortreffelijke publicatie onmisbare munitie voor strooptochten langs de Antwerpse boekhandels. Op het voorplat poseert een klad Antwerpse auteurs bij het standbeeld van Willem Elsschot.
De literaire gids Antwerpen Boekenstad is te verkrijgen bij de Antwerpse antiquariaten, boekhandels en de stadswinkel, maar kan ook in pdf-vorm worden gedownload. [foto: een van Tom Lanoyes stadsgedichten, destijds in een vormgeving van Dooreman aan de Antwerpse Boerentoren opgehangen]

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous boekendingen said...

Dit is een goed bericht voor de 'boeken-toerist'. Meer steden zouden dit moeten doen, zoals b.v. Amsterdam als aankomend 'boekenstad 2008'.

donderdag, november 22, 2007 10:28:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home