vrijdag 5 oktober 2007

VPRO en Canvas werken aan gezamenlijk tv-boekenprogramma

Televisieomroepen Canvas en VPRO hebben vergevorderde plannen om samen een nieuw boekenprogramma op poten te zetten, zo meldt het weekblad Knack. Het programma zou van start gaan in de herfst van 2008.
Het idee is gegroeid na een debat bij het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel. deBuren zorgde voor de voorbereidende contacten tussen de beide zenders en is bereid om 100.000 euro op tafel te leggen. "Aangezien het onze taak is om de samenwerking tussen Noord en Zuid te bevorderen, hebben we de mensen van Canvas en de VPRO samengebracht. Daaruit is een akkoord gegroeid om in de herfst van 2008 een boekenprogramma te maken. De raad van bestuur van deBuren heeft zopas het licht op groen gezet om 100.000 euro in het project te pompen", zo zo zegt directeur Dorian van der Brempt. Het bij te dragen geld lijkt essentieel voor het project omdat zowel de VPRO als de VRT krap bij kas zit.
Volgens Knack zou het programma zich spiegelen aan het fameuze Hier is...Adriaan van Dis, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden op de VPRO en waarin Van Dis binnen- en buitenlandse schrijvers over de vloer kreeg. Over de presentatie is nog niets bekend, maar volgens Van der Brempt zou het een programma moeten zijn dat zowel in Vlaanderen als in Nederland in identiek dezelfde vorm op het scherm komt. Vandaar dat een duopresentatie allicht veel kans maakt. Deze week raakte ook nog bekend dat het Eén-programma Alles uit de kast niet meer terugkeert. Blijkbaar wordt dan toch aan een alternatief gedacht.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home