vrijdag 26 oktober 2007

Nederland Leest-campagne verspreidt massaal onvolledig boek

De grootscheepse Nederlandse leesbevorderingscampagne Nederland Leest kampt met een forse tegenvaller. In de speciale editie van het boek De gelukkige klas van schrijver-onderwijzer Theo Thijssen, waarvan tijdens de actie één miljoen exemplaren gratis worden weggeschonken via openbare bibliotheken, blijkt al op de eerste pagina een alinea te ontbreken, zo meldt Het Parool. De 'ongelukkige' fout werd opgemerkt door een bibliothecaris die de oorspronkelijke versie uit 1926 vergeleek met deze herdruk. ''Daarna hebben we drie mensen het boek drie keer opnieuw laten nalezen,'' zo verklaarde Henk Kraima van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). ''De rest was in orde", voegde hij er laconiek aan toe. De omissie is er tijdens het vormgeven in geslopen. Om het euvel te herstellen kregen alle bibliotheken van het CPNB een boekenlegger met de ontbrekende alinea. Het ontbrekend stuk tekst kan ook gedownload worden.
Kraima noemt het een 'vervelende fout'. ''Nederland Leest is een grote campagne. Zoiets kan gebeuren. Er had ook een probleem kunnen zijn met de lijm van het boek."
De actie Nederland Leest, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse boek (CPNB), moedigt mensen aan om massaal en tegelijkertijd gedurende een maand hetzelfde boek te lezen, zodat er volop discussie over ontstaat. De actie loopt tot 16 november. Vorig jaar stond Dubbelspel van Frank Martinus Arion centraal. Zie ook ons eerder bericht.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home