dinsdag 25 september 2007

Papierman(d) - aflevering 32

Nieuwsupdate in de vorm van een bataljon aan literaire links en signalementen:
++De Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald (foto), icoon van de jazz age, in een interview naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag uit The New York Post uit 1936, opnieuw gepubliceerd in The Guardian.
++Het laatste huis van Ernest Hemingway, waar hij zichzelf in 1961 met de kogel om het leven bracht, wordt gerenoveerd, maar blijft niettemin gesloten voor het publiek, aldus Yahoo News.
++Alweer Miranda July, ditmaal een profiel in The Australian.
++De brieven van Graham Greene, gebundeld en besproken in The Guardian: Adventures in Greene-land.
++Commotie rond uitbreiding en ruimtegebrek van de Bodleian Library in Oxford, zie The Guardian.
++Günter Grass wordt tachtig jaar op 16 oktober, de aanleiding tot groot feestgedruis en een nieuwe tentoonstelling, aldus Die Welt.
++ORF begint met een nieuw boekenprogramma, zie Der Standard.
++Het Franse tijdschrift Les Inrockuptibles brengt in zijn nummer van deze week een exclusieve voorpublicatie uit de nieuwe roman van Patrick Modiano, Dans le café de la jeunesse perdue, te verschijnen op 4 oktober.
++De Franse minister van Onderwijs Xavier Darcos wil literaire studies opnieuw opwaarderen, zie het bericht in de krant Libération.
++Bookforum heeft in zijn september/oktobernummer een artikel over Madame de Rambouillet en de geboorte van het Franse literaire salon.
++Mistral, dat wordt de naam van de literaire imprint van Foreign Media Books: een 'upmarket, maar niet te literair fonds', zie Boekblad
++Tom Lanoye houdt de eerste Taalunieversum Toneellezing in Gent. Deze lezing zal elk jaar worden gehouden bij de uitreiking van de Taalunie Toneelschrijfprijs.
++De wekelijkse boekenmarkt op de Gentse Ajuinlei op zondag is succesvol van start gegaan, er is zelfs een wachtlijst aangelegd voor standhouders.
[met dank aan Hans Cottyn voor de medewerking]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home