zaterdag 15 september 2007

Tommy Wieringa en producent in conflict over verfilming Joe Speedboot

Er is een conflict ontstaan tussen producent Ijswater Films en schrijver Tommy Wieringa over de rechten en verfilming van zijn boek Joe Speedboot, zo meldt onder meer NRC-Handelsblad. De filmproducent, die een optie op de verfilming van het boek zou bezitten, heeft Wieringa nu gedagvaard. Wieringa ontkent dat Ijswater Films over de optie beschikt.
De tragikomische schelmenroman Joe Speedboot veroverde destijds in sneltreinvaart de Nederlandse lezersharten. Het is een hyperkinetisch boek, dat zijn drive haalt uit de ongewone alliantie tussen durfal Joe Speedboot, die als nieuwkomer het ingeslapen dorp Lomark op stelten zet, én Fransje Hermans, die na een ongeluk zijn spraak kwijt is en het boude plan heeft om zijn leven te boekstaven. Onder impuls van Joe Speedboot wordt Fransje evenwel ook armworstelkampioen.
Vorige week raakte bekend dat Het Filmfonds, het CoBo Fonds en de Publieke Omroep de verfilming bijna 2 miljoen euro subsidie toekende. "Wij kunnen volgend voorjaar gaan draaien", aldus IJswater Films. Tommy Wieringa wil echter niet meer met Ijswater in zee en spreekt van "een diepgaand artistiek verschil van mening". Voor de rechter hebben beide partijen al hun visie op de zaak uiteengezet, binnenkort volgt de uitspraak.

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home