woensdag 15 augustus 2007

Papierman(d) - aflevering 29

Literaire nieuwsupdate en ander lezenswaardigs:
**Jan Siebelink schrijft de Lofrede Nederland Leest 2007, ditmaal over De gelukkige klas van Theo Thijssen. Vorig jaar klaarde Hella S. Haasse de klus over Dubbelspel van Frank Martinus Arion. De campagne Nederland Leest gaat van start op 19 oktober en loopt tot 16 november 2007.
**De Friese Koperative Utjouwerij houdt het voor bekeken, zo weet De Contrabas via De Leeuwarder Courant. Het was een uitgeverij die door Friese schrijvers zelf werd gedragen.
**Manuscripta, het evenement dat in Amsterdam de opening van het boekenseizoen kleur zal bijzetten, krijgt steeds meer vorm, zie hier.
**Op de website Club Propaganda interviewt Cindy Hoetmer Jonathan van het Reve, maar ze deed niet eens de moeite om het boek - "hoewel slechts 119 pagina's" - uit te lezen.
**Het weekblad Time heeft een profielportret van Haruki Murakami.
**Morgen verschijnt de 'ongekuiste' versie van On the Road van Jack Kerouac [foto]. Frank Albers, van wie op 8 september e.k. bij De Bezige Bij het boek Beatland (In het spoor van Jack Kerouacs On the Road) uitkomt (zie ons eerder bericht), gaat op een bericht op zijn blog onder meer in op een aantal 'verpreutsingen'. Zie ook dit artikel in The New York Times: Still Vital. On the Road turns 50. De 'bijbel van de Beat Generation' verscheen voor het eerst op 5 september 1957.
**Een interview met Norman Mailer in The Times, gedeeltelijk overgenomen uit The Paris Review: Hemingway, Hitler, God and me.
**Le Figaro graaft in een zomerserie naar de levensloop van Antoine de Saint-Exupéry. In deze aflevering gaat het over de mysteries rond zijn dood én de opgedolven brokstukken van zijn vliegtuig, nadat hij vermist raakte met zijn jachttoestel boven de Middellandse Zee: A la recherche de l'avion perdu .
**In Portugal is de honderdste verjaardag van de schrijver Miguel Torga herdacht, zie bericht in Neue Zürcher Zeitung. [foto: Jack Kerouac, DPM mmv HC]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home